'SORUNLARI ÇÖZEMEZSEM MAKAMDA OTURMAM''

Gündem 29.10.2013 16:47:33 0

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, turizmi tek çatı altında toplayarak tüm sorunları çözümleyeceklerini belirterek, ‘’TÜRSAB’ı acenteleri her bakımdan koruyacak bir yapıya kavuşturacağız’’ dedi.

TÜRSAB’ın Kasım ayı sonunda yapılacak 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığa aday olan Çakmak, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’da Asya, Avrupa ve Boğaziçi Bölge Yürütme Kurulu üyesi seyahat acenteleri ile üç ayrı toplantıda bir araya geldi.

 

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Kasım ayı sonunda yapılacak Türsab Genel Kurulu 21. Dönem seçimleri öncesi son 3 ay içinde Türsab üyesi acentelerin sorunlarını yerinde tespit etmek üzere 81 ili ve 50 ilçeyi ziyaret ettiğini belirterek, ‘’Ziyaretlerimde 4500 acente ile birebir görüşmeler yaparak, Anadolu`nun nabzını tutup seyahat acentelerinin sorunlarını dinledim’’ dedi.

“Türsab Hepimizin’’ sloganı ile yola çıkarken, daha güçlü ve öncelikli olarak tüm üyelerinin menfaatini düşünen bir Türsab hedeflediklerini belirten Emin Çakmak, Türsab’ın değişime ve yeni yönetime ihtiyacı olduğunu ifade etti. Çakmak,  şöyle konuştu:

‘’Türkiye’nin 81 ili ve 50 ilçesini ziyaret ederek 4500 acente ile yaptığımız birebir toplantıda durumun daha vahim olduğunu gördük. Kavga etmeye gerek yok. Sorunları diyalogla çözeceğiz. Türsab artık üyeleri için vardır ve Türsab üyelerinin yanında olacaktır. Türkiye’de e-Devlet vardır, artık üyeler için e-Türsab olacaktır. Havayolları ile 20 yıldır bilet sorunu yaşanıyor. Bakanları, başbakanları ve bütün kapıları çalacağız. Sonuç çıkmazsa gerekirse Türsab üyeleri için yumruğumuzu masaya vuracağız”

-TÜRSAB ACENTELERİ KORUYACAK’’-

 

Türsab’ı acenteleri her bakımdan koruyacak bir yapıya kavuşturacaklarını anlatan Çakmak,  “Bunu sağlamak için bakanlık, başbakanlık, TBMM’ye kadar girişimlerde bulunacağız. Türkiye’de kaçak acenteler yüzünden Türsab üyesi acenteler ikinci sınıf duruma düştüler. Türkiye’de 65 ilde yüzde 99 acente biletten kazanıyor, yüzde 1’i ise hac, umrecidir. Yüzde 90’ı ise eleman bile çalıştıramıyor. Karı-koca çalışıyor. Türsab’tan gelen giden yok. Acenteler sahipsizdir. Sorunları bölgelerde oluşacak hukukçularla çözeceğiz. Turizmi tek çatı, tek kanun ve tek gövde altında toplayarak tüm sorunları çözeceğiz. Birlikte hareket etmek tek çözümdür” dedi.

Çakmak, genel kurulda yenilikler yapacaklarını vurgulayarak,  şunları kaydetti:

 

‘’Göreve gelmemiz halinde Türsab’ta 6 ay sonra olağanüstü genel kurula giderek 1618 yasası tartışılarak yenilenecek. Başkanlık süresini 3+3 olmak üzere 6 yıl iki dönemle sınırlayacağız. Kimse kazık çakamayacak. BYK’lar seçimle gelecek, 21 BYK 40’a çıkarılacaktır. Şeffaf olmayan Türsab şeffaf olacaktır. Türsab’ın ve iştirakçi olduğu kurumların denetimini dışarıdan bağımsız uluslararası denetim kurulu yapacaktır. Elde edilen gelirdeki kar payı acentelere hizmet olarak verilecektir.’’

 

-‘’SORUNLARI ÇÖZEMEZSEM MAKAMDA OTURMAM’’-


Emin Çakmak,  konuşmalarında, “30 Mayıs 2014’te kaçak acente faaliyetinin yüzde 85’i çözülmezse ben o makamda oturmam, altı ayda bu sorunların üstesinden gelemezsem istifa eder giderim’’ diyerek,  ‘’Turizmde oteller ile acenteler arasındaki KDV’nin eşitlenmesini halledeceğiz’’ dedi.

ACENTELERİN D2 SORUNU

Çakmak, Kapadokya’da meydana gelen kaçak bir taşımacının kazasının faturasının seyahat acentelerine fatura edilerek D2 gibi bir kambur yüklendiğini belirterek “8+1 boyutlu araçların ticariden çıktı. Seyahat acentelerinin kendi mülkü olan araçlarıyla Turizm Bakanlığı İşletme Belgesi olan acentelerin çalışması engelleniyor. Dünyada 180 ülkede turizm destinasyonu var ve hiçbirinde böyle uygulama yok. 1618 özel bir kanundur, D2 belgesi genel kanundur. Turizm sektörüyle ilgisi yoktur. İlgili bakanlıklarla ön görüşme yaptık. Bunu çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantılarda söz alan seyahat acenteleri temsilcileri de sorunlarını dile getirdiler.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


Anahtar Kelimeler:
20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24